EMC

Iedereen herkent het wel en heeft er wel eens mee te maken gehad. Een apparaat wat opeens vreemd doet, niet reageert of een eigen leven gaat leiden. En geen idee waardoor dit komt.

In veel gevallen blijkt dat de omgevingsomstandigheden de oorzaak van de problemen. Denk aan een mobiele telefoon die in de buurt van het apparaat staat, een slijptol die op het net allerlei ongewenste spikes veroorzaken, naburige apparaten die allerlei storingen op het net of in het vrije veld veroorzaken. Denk ook aan de situatie dat je een wollen trui aanhebt in de winter waardoor je statisch geladen kunt raken en jezelf ontlaad wanneer je een apparaat (net niet) aanraakt. Omgevingsomstandigheden die niet verwacht maar wel in de praktijk normaal voorkomen die kunnen leiden tot deze problemen.

Quant Consultancy Electronics beschikt over kennis en een laboratorium om dergelijk ‘vreemd’ gedrag te analyseren door dergelijke omstandigheden kunstmatig na te bootsen, zichtbaar te maken en voor passende oplossingen kan zorgen het apparaat hier voldoende immuun voor is.

Anderzijds zijn er ook normen met betrekking tot emissie van apparaten. Gewenste emissie zoals bij BlueTooth, WiFi en GSM of een magnetron, maar ook ongewenste emissie zal geverifieerd moeten worden of deze binnen de gestelde normen zit. Quant beschikt ook over alle benodigde apparatuur om dergelijke emissies te kunnen meten en checken.