Quant Consultancy Electronics BV

Wij zijn een jong en dynamisch elektronica ontwerp- en productiebedrijf met vestigingen in Alkmaar en Azië. In Alkmaar houden we ons voornamelijk bezig met het ontwikkelen van elektronische besturingen in opdracht van derden. Omdat een apparaat veelal een samenspel is van elektronica, mechanica, optica, pneumatiek, hydrauliek, energietechniek et cetera is het belangrijk voldoende affiniteit te hebben met deze disciplines om tot slimme oplossingen te komen met als resultaat een kostprijs efficiënt apparaat. Hierbij is niet alleen kennis van elektronica noodzakelijk, maar ook van disciplines zoals mechanica, optica, natuur- en wiskunde zodat wij een sterke partner kunnen zijn op het gebied van technische oplossingen op allerlei gebied waarin elektronica een rol speelt. Dit is Quant Consultancy Electronics BV.

Bedrijven waarvoor we werken denken over het algemeen groot. Zij willen perfecte producten welke voldoen aan alle geldende normen in grote volumes op de markt zetten tegen minimale kosten van het product. Dit geldt ook voor de elektronica in deze producten. In onze ontwerpen investeren we niet alleen veel in kwaliteit en ontwikkeloplossingen wat kosten reducerend werkt in de productiefase, maar zijn ook in een vroegtijdig stadium bezig met EMC en verificatie hiervan wat we in eigen huis kunnen doen. Immers, hoe eerder de oplossingen voldoen, des te kostprijs efficiënter zal het product uiteindelijk kunnen worden geproduceerd.

Ook op het gebied van de productie van de elektronica kan Quant een partner zijn. In Alkmaar vind het produceren van prototypes, nul-series, kleine productieseries en spoedopdrachten plaats. De grotere, repeterende series worden Azië geproduceerd. Vanuit Alkmaar vind de distributie voor West-Europa plaats. Overige locaties worden direct vanuit Azië bevoorraad. Onze productiefaciliteit in China beschikt over vergunningen voor ‘local for local’ zodat directe levering naar andere fabrieken in China ook mogelijk is.

Quant blijft voortdurend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Quant heeft een modern, state-of-the-art laboratorium, beschikt over een eigen EMC meetfaciliteit en kan zowel prototype, nul-serie als massaproductie verzorgen. Hiermee kan Quant het volledige traject van ontwikkeling tot en met de massa productie met een korte doorlooptijd aanbieden, projectmanagement en bemiddeling regelen en werkt uitsluitend voor derde partijen.